Behandla och ta hand om dina tänder

Behandla och ta hand om dina tänder

Rutinmässig munvård är avgörande för att upprätthålla din allmänhälsa. Det första du bör göra är att börja borsta din tänder med en mjuk tandborste minst två gånger om dagen i två minuter – en gång på morgonen när du vaknar upp och en gång precis innan läggdags.

Åtgärda dina skadade tänder

Ett tips är att borsta tänderna försiktigt i en cirkelrörelse och använda en timer för att ha koll på tiden. Om du redan har skadade tänder kan du ersätta dessa med tandfasader och tandkronor. Överväg att kontakta Södertandläkarna i Stockholm som erbjuder både allmän och avancerad tandvård för vuxna. Ha i åtanke att Södertandläkarna inte är vilka som helst. I själva verket var det en av Stockholms första tandvårdskliniker som blev godkända i en extern kvalitetskontroll av oberoende granskare. Du kan vara trygg med att de skapar förutsättningarna för att du ska få starka och friska tänder livet ut. Boka en tid via deras enkla formulär online!

Även om Södertandläkarna har lagat och ersatt dina tänder så behöver du ta hand om dina tänder på rätt sätt:

  • Använd tandtråd.
  • Byt ut din tandborste emellanåt.
  • Drick mycket vatten.
  • Skölj munnen med munvatten.

Läs vidare för att kika närmare på ovanstående!

Topp 4 tandvårdsrutiner

1. Använd tandtråd – Tandtråden tar bort små matrester och plack som kan fastna mellan tänderna och förhindrar att bakterier växter under natten.

2. Byt ut din tandborste emellanåt – Många glömmer bort att byta ut sin tandborste. Försök att börja använda en ny tandborste var tredje månad för att undvika att använda en sliten och ineffektiv tandborste.

3. Drick mycket vatten – Att dricka rikligt med vatten varje dag hjälper dig att bekämpa bakterier i munnen och tvätta bort matpartiklar. Du bör dricka cirka två liter om dagen.

4. Skölj munnen med munvatten – Munvatten dödar skadliga bakterier som kan finnas i munnen och skyddar dig från tandköttsinflammation

dante