Ändra kosten – bli av med artros

Ändra kosten – bli av med artros

Du är säkert varse om att träning kan få bukt med en hel del sjukdomar, men visste du att även din kost kan ha en stor påverkan på hur du mår. Det finns många sjukdomar eller smärtor som du kan bli av med, enbart genom att noga välja vad du stoppar i dig. Ett mycket vanligt problem hos många människor idag är artros. Artros kan vara riktigt jobbigt och orsaka smärta i leder. De vanligaste problemområdena är knän, fotleder, axlar och armbågar. Här kommer du att få läsa om hur du kan använda dig av olika livsmedel för att bli av med din smärta för gott. Detta livsmedel är inte bara nyttiga för din hälsa, utan verkar och antiinflammatoriskt.

[IMAGE=dV5y1YdZc1NW.jpg]

Det är viktigt att vara medveten om att det inte finns en kostplan som fungerar för alla. Det gäller att hitta de livsmedel som den egna kroppen reagerar bäst på. Målet är dock alltid detsamma. Man vill se till så att kroppen får i sig antiinflammatoriska livsmedel vilket t.ex. kan vara ingefära och honung. Har man svårt att veta vilken mat man ska välja kan man istället titta på vad som är bäst att utesluta. Forskningar visat att människor som äter mycket skräpmat alltid kommer att ligga i riskzonen för att drabbas. Det handlar t. ex. om:

[IMAGE=dSWZc4eMdVBw.jpg]

    [IMAGE=eqkoW3fSZC8w.jpg]

  • Margarin och solrosolja
  • Spannmål av olika slag
  • Processad mat
  • Mejeriprodukter
  • Socker
  • Vitt mjöl och pasta, ris
  • Majsolja

Anledningen till att man bör utesluta dessa livsmedel är helt enkelt för att de har en stor bieffekt om du har en inflammation i kroppen – de eldar på den ännu mer. Orsaken till varför majs- och rapsolja samt margarin är uteslutet beror på de innehåller mycket höga halter av Omega 6. Omega 6 är bra för kroppen, men för mycket av detta kan även påskynda inflammationen att “växa sig större”.

Sök vård om du behöver

Det är viktigt att du söker efter en alternativ behandling om du lider av artros och inte märker av någon skillnad efter ditt kostbyte. Hos https://www.artros.org kan du hitta riktigt bra information och vägledning om sjukdomen, samtidigt som du kan få hjälp att bli av med den. Kosten kan inte alltid bota dig från artros, även om det finns många lyckade studier. Den kan däremot hjälpa dig att minska den smärta som problemet orsakar.

Utöver kosten finns det dock ytterligare en sak som du kan göra själv för att bli av med ditt problem och det är att träna. Träning är otroligt viktigt om du lider av artros, men det gäller naturligtvis att du tränar på rätt sätt för att inte förvärra problemet. Är du osäker på vad som gäller kan du kontakta en sjukgymnast för att få råd eller boka in en tid.

dante