Hudåkommor

Hudåkommor

Hudåkommor som torr hud, hudsprickor eller eksem påverkar inte bara hudens utseende men kan också vara upphov till olika besvär som klåda och smärta. Det finns dock krämer som man kan köpa som både lindrar besvären och som också innehåller smärtstillande medel.

Om man lider av svårare eksem eller av hudsjukdomar krävs det oftast läkarvård. Då kan man få genomgå olika behandlingar som lindrar och i vissa fall botar vissa hudsjukdomar. Om man har utslag eller oförklarliga sår på huden ska man alltid kontakta en läkare för att göra en utredning för att hitta den bästa behandlingsmetoden.

Många hudåkommor som torr hud kan man förebygga genom att kontinuerligt smörja in sig med en hudkräm som återfuktar huden. Torr hud kan man få om man exempelvis diskar utan handskar, arbetar inom byggbranschen, som ofta använder byggmaterial som bland annat innehåller kalk, eller då man vistas mycket ute i solen. En typ av kräm som man kan använda i förebyggande syfte men också för att få bort torr hud är en effektiv hudkräm från La Roche Posay som återfuktar huden. Denna hudkräm gör också så att huden blir len och spänstig och kan även bidra till att ge huden ett yngre utseende.

dante