Teknikens fördelar vid olyckor

Teknikens fördelar vid olyckor

Man kan inte bortse från att det finns en hel del fördelar med teknik. Till vardags kan tekniken fungera väldigt bra i arbete och vid andra situationer. Det kanske inte lika många vet om är att tekniken också är väldigt bra om det sker en olycka.

Kommunikation via en klocka

Vanliga klockor i alla ära, men de har bara en funktion och det är just att visa vad klocka är. Med funktionella smartklockor kan man till och med kommunicera, ringa och skicka meddelanden genom telefonen. Skulle man råka ut för en olycka där man fastnar eller skadar sig illa kanske man inte kan ta upp sin telefon. Då är det betydligt smidigare att bara trycka på klockan för att göra ett samtal.

Ridolyckor och GPS-positionering

När man är ute och rider kan det ske att man ramlar av sin häst. Med dagens teknik kan man använda olika appar för att positionera sig själv. Då kan andra som man lagt till som vänner i appen se var telefonen befinner sig. På så sätt kan man hitta en person som inte kommer tillbaka till stallet på avtalad tid, eller om hästen kommer tillbaka ensam.

Läkare i mobilen

En annan fördel med dagens teknik är att man kan komma i kontakt med läkare direkt via mobilen vid en olycka. Läkaren kan ge råd om hur man lägger om sår eller om hur man utför annan behandling i väntan på extra hjälp från sjukvården. Även vid mindre brådskande åtgärder kan det vara guld värt att kunna prata med en läkare för att få lugnande besked. Många gånger kan man få en tid hos en läkare, gynekolog eller sjuksköterska inom bara några minuter.

dante