Låt sjukhusvistelsen sluta på ett bra sätt

Låt sjukhusvistelsen sluta på ett bra sätt

Tyvärr är livet inte alltid så vackert. Det finns tider när sjukdomar eller skador kommer drabba dig, och ibland behövs en sjukhusvistelse, operation eller annan jobbig behandling. Självfallet ska du följa läkarnas råd och göra allt du behöver för att vården ska fungera så bra som möjligt. Men det finns också annat du kan göra för att ta hand om dig själv.

En present till dig själv

Det finns en allmän uppfattning att presenter är något du ska få av någon annan, någon som bryr sig om dig. Men har du tänkt på att du med samma motivering kan köpa presenter till dig själv? Du är ju också någon som bryr sig om dig. Hade du inte varit det hade du inte gått med på den där jobbiga behandlingen eller sjukhusvistelsen. Men låt inte din omsorg om dig själv bara ta sig de tråkiga och smärtsamma formerna, utan låt en sjukhusvistelse sluta med en fin present. Ge dig något du önskar dig, som din favorit armani parfym, eller en parfym du aldrig tidigare provat. Vardagen med rehabilitering kan få en guldkant av väldoften och bli lättare på det sättet.

Varför spelar det roll?

Psyket är minst lika viktigt som kroppen när det handlar om att må bra. Efter en jobbig behandling kan psyket ha en svår period framför sig. Om du måste leva med smärta eller uppföljningar som är svåra att orka blir det lätt en känsla av att du plågar dig själv som tvingar dig att gå igenom det. Förnuftsmässigt vet du säkert precis varför det är nödvändigt, men känslorna hänger inte alltid med. Genom att köpa presenter, ge dig dofter du tycker om, mat du gillar eller saker du uppskattar att se på, kan dina känslor märka att du bryr dig om dig och vill dig väl. På det sättet kan du må bättre och göra perioden lite lättare än den annars varit.

dante