Olika anledningar till skönhetsoperationer

Olika anledningar till skönhetsoperationer

I dag blir det allt mer vanligt, och också mer accepterat att genomgå skönhetsoperationer av olika slag. En skönhetsoperation kan göras i stort sett var som helst på kroppen och det finns flera anledningar till att man väljer att göra en sådan operation. Här tar vi upp några av anledningarna.

[IMAGE=e7JOW1froCbj.jpg]

Tidigare sjukdomar

En av anledningarna till att man tittar på bröstoperationer i Malmö kan vara att man tidigare har varit drabbad av en sjukdom. Om man har haft bröstcancer kanske man vill göra en rekonstruktion av sina bröst, eller en förstoring av dem. Det kan också vara så att man varit överviktig eller haft en sjukdom som gjort brösten stora. Det kan drabba både män och kvinnor. Då kan det vara en bröstförminskning man vill ha. Det kan också vara till hjälp om det är så att man får ont i ryggen eller axlarna av den stora bysten.

Som belöning

Om man har gått ner mycket i vikt, eller om man har lagt på sig i vikt efter till exempel en anorexia period kan man göra skönhetsoperationen som någon form av belöning. Man kanske vill få bort slapp hud, eller fettsuga bort fett som man inte riktigt kommer åt med hjälp av träning. Det kan också vara så att ansiktet tappat en del form och så vill man göra något åt det.

För bättre självförtroende

Många vill skönhetsoperera sig för att få en bättre självkänsla och det är inte ett dåligt skäl. Man kan gå tillväga på flera andra sätt för att få ett bättre självförtroende men det kan trots allt vara operationen som sätter pricken över i:et.

För att få en fungerande kropp

Ibland kan det vara så att man har medfödda skador eller liknande som gör att kroppen inte fungerar som den ska. Det kan till exempel handla om en gomspalt. I många fall är det inte en operation som är livsnödvändig men däremot kan det vara osmickrande att ha gomspalten. Då kan en skönhetsoperation vara ett alternativ.

Återställning efter andra operationer eller skador

En del operationer kan gå fel. Det kan handla om att ärren blir stora, eller så är det ett ingrepp som görs utan att man har något att säga till om. Personer som drabbas av omskärelse är vanligen inte helt frivilliga utan det sker när personerna är unga. Speciellt kvinnlig omskärelse kan ge stora konsekvenser för kvinnan och då kan en skönhetsoperation användas för att ställa allt till rätta.

För att glädja någon annan

En inte lika bra anledning att skönhetsoperera sig är att göra det för någon annans skull, medan man själv egentligen inte vill det. Om man känner sig pressad av till exempel en partner kan det vara klokare att avsluta relationen.

dante