Ta hand om din munhälsa

Ta hand om din munhälsa

Många vet redan om det, men det tåls att upprepas. Munhälsan är en viktig del av din hälsa och om du inte tar hand om din munhälsa ökar riskerna för andra problem med din hälsa. Därför är det viktigt att du har en bra tandborstrutin.

Ta bort beläggning på tungan

En sak som många glömmer bort är att även tungan bör ses över i samband med tandborstning. Om du har vit tunga bör du ta bort beläggningen när du borstar tänderna med en tungskrapa för att minska risken för att bakterier ska frodas i munnen. Det är viktigt att få bort bakterier eftersom bakterier annars kan leda till karies. Dessutom bidrar det till dålig andedräkt och därför ska du se till att skrapa tungan fri från beläggning varje morgon och kväll i samband med att du borstar tänderna rena. Om du inte redan har en tungskrapa kan du köpa en på nätet för en billig peng och det är ett effektivt sätt att ta hand om din munhälsa och minska risken för dålig munhygien.

Det finns många anledningar till varför du kan får en vit beläggning på tungan. Det kan till exempel uppstå till följd av alkohol, snus och cigaretter och därför bör du trappa ner, eller sluta helt för bästa resultat.

Om du skulle lägga märke till att tungan ser konstig ut och känns konstig kan det vara ett tecken på något allvarligare och då är det viktigt att du låter ett proffs kolla på det för att säkerställa hur det ska behandlas på bästa sätt.

dante