Kan bröstimplantat vara en del av en behandling?

Kan bröstimplantat vara en del av en behandling?

Det har under senare år dykt upp allt fler skönhetskliniker i Sverige. Många kliniker, och även flera sjukhus utför operationer där bröstimplantat opereras in i kroppen. Men kan de vara en del av en behandling och får man betala dem själv?

Är bröstimplantat säkra?

När man ska operera in bröstimplantat är det viktigt att man väljer säkra sådana. Oavsett varför man väljer att operera in implantat har tillverkaren Motiva flera olika populära och pålitliga alternativ. Implantatet finns i flera modeller och storlekar för att alla ska finna sin modell.

Bröstimplantat efter cancer

Om man har haft bröstcancer finns det risk att man opererat bort ett eller båda brösten. Då kan man som kvinna lätt känna sig okvinnlig. Då kan bröstimplantat användas för att man ska kunna bygga upp ett bröst i lämplig storlek. I de här fallen kan bröstimplantat vara en del av behandlingen för att den som drabbats av cancern ska kunna må lite bättre när cancern väl är borta.

Bröstimplantat vid könsbyten och komplex

När man gör ett könsbyte kan det också vara nödvändigt att operera in bröstimplantat för att få en annan form på kroppen. Även då brukar implantaten räknas som en del av behandlingen. Om man lider av komplex för att man har små bröst kommer implantaten dock inte att räknas som en behandling. Det finns dock möjlighet att boka in en konsultation med en specialist som får göra en bedömning.

Får man betala sina implantat själv?

Om man vill göra en ren skönhetsoperation för att man anser att de bröst man har är för små får man betala sin operation på helt egen hand. Är implantaten däremot något som ingår i en behandling efter bröstcancer kan man få hela eller stora delar av operationen betalad av regionen man tillhör. Är man intresserad av bröstimplantat är det bra att läsa på om vad som gäller där man bor.

dante